måndag 12 september 2011

Frigörelse

I boken "Vägen till kraft - snabbmat för själen" av Barbara Berger  ( utgiven av DAMM Förlag AB)  står det att läsa om Frigörelse.

Ett av de bästa sätten att må bättre är att frigöra sig...Det finns olika slags frigörelse; Mental/emotionell frigörelse och Fysisk frigörelse.

Frigörelse är ett bra sätt att öka sin energi, när vi exempelvis hyser negativa känslor gentemot människor, platser, föremål, situationer eller händelser binder vi oss i själva verket vid dem med ett band som är nästintill omöjlig att slita sig från.

Frigörelse handlar inte om att förlåta utan snarare om att släppa taget. Om förlåtelsen är svårare att åstadkomma så är frigörelsen ett bra alternativ att ta till. Du är inte tvungen att förlåta personen eller händelsen eller förklara för dig själv varför eller på vilket sätt frigörelsen är berättigad - Gör det bara!

Genom att frigöra dig eller släppa taget undviker du att råka i argumentation med dig själv. Därför är det ett särskilt bra sätt att BEFRIA sig själv från sådana människor och händelser som man har svårt att förlåta. Detta är något du ägnar dig åt för din egen skull, för din egen hälsas och ditt eget välbefinnandes skull, ingen annans. Det är inget du tar till för att känna dig ädel. Frigörelse använder du dig av helt enkelt därför att du vet att om du kan släppa taget om saker och ting, om du kan göra dig fri från negativa känslor, kommer du att må mycket bättre.

Allt du behöver göra är alltså att fatta beslutet om att göra dig fri och sedan verkställa det regelbundet.

Det finns mycket mer "matnyttigt" i denna bok. Läs den om du vill.
Lev väl, må gott. /N

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar